Helderheid in Relatie

Mijn achtergrond

 
Graag stel ik me aan u voor:Ik ben Ingrid Cieraad, moeder van een volwassen zoon en dochter, ex-echtgenote en partner in een huidige relatie. Na vele jaren werkzaam te zijn geweest
  in diverse functies in het bedrijfsleven, heb ik na mijn scheiding een basisopleiding gevolgd als coach/counsellor om een eigen praktijk op te zetten. In de tussentijd heb ik veel aanvullende opleidingen, workshops en cursussen gedaan (zie hieronder).
Omdat ik communicatie en conflicten bijzonder boeiend vind, was de keuze voor een opleiding tot mediator snel gemaakt. Dit bleek een schot in de roos: communicatie blijkt iets te zijn waar mijn hart in zit. Zoals bijvoorbeeld communicatie tusssen ouders na een scheiding maar ook in relaties die prima lopen en waarbij men geregeld tegen dezelfde dingen aanloopt. Ook in relaties waarin mensen niet verder willen met elkaar maar wel fatsoenlijk willen afronden, blijf ik communicatie uiterst boeiend vinden.

 

 Recente scholing

Aansluitend hierop heb ik gekozen voor de opleiding Appreciative Inquiry (waarderend organiseren) die zich uitstekend leent voor organisatieveranderingen, fusies en teambegeleiding. Daarna heb ik de specialisaties Transformatieve en Narratieve mediation doorlopen; beide zijn voor mij specialisaties die de probleemoplossende mediation aanvullen en verrijken omdat er meer benaderingen en invalshoeken mogelijk zijn dan alleen de basis probleemoplossende mediations.
Onlangs heb ik de opleiding Waarderend Coachen mogen afronden, een manier van coachen waarvan de kracht ligt in kijken naar wat wél goed gaat! Dus niet het standaard uitgaan van problemen maar onderzoeken waar zaken liggen die wél inspireren en die samen onderzoeken en verwerken in de huidige situatie.
Op die manier kunnen ze worden meegenomen naar de toekomst.


 Visie

Ik ben ervan overtuigd dat mensen uitstekend in staat zijn om zelf hun problemen op te lossen als ze dat willen. Wat me echter iedere keer weer opvalt, is dat nu juist dát niet meer lukt als er onenigheid is of er conflicten zijn en de communicatie dus verstoord is. Dan lukt het niet meer om elkaar te bereiken en daarmee is de eerste stap naar vervreemding gezet. Vaak willen we het contact wel terug maar weten we niet hoe. Soms willen we het contact niet meer maar is het noodzakelijk (bijvoorbeeld op het werk) om dit wel goed af te sluiten.


 OPLEIDINGEN2011-15       Co-trainer bij NfMopleiding tot Mediation
2013            Family Mediation

2011            Waarderend Coachen
2011            Specialisatie narratieve mediation

2011            Specialisatie transformatieve mediation
2010            Appreciative Inquiry (te gebruiken bij fusies, organisatieveranderingen en teambegeleiding)
2010            Opleiding Mediation, november 2010 NMI-geregistreerd
2009            Internationaal geregistreerd Bachbloesem practitioner BFRP
2009            Gediplomeerd Coach/Counsellor
2007            Geregistreerd NLP Practitioner

CURSUSSEN & WORKSHOPS

2010            Regressiecounselling
2007            Provocatief coachen
2006            Verantwoord Leidinggeven
2006            Herkaderen
2006            Metaprogramma’s
2006            De kunst van het vragen stellen
2006            Waarden en criteria die ons drijven