Relatiecommunicatie

Kiest u ook voor Helderheid in (uw) Relatie?

Relaties zijn er in vele soorten en typen: ons leven bestaat niet zonder. Of we nu een relatie hebben als ouders of een relatie met onze werkgever, vrienden, kinderen, partner of gescheiden zijn: menselijk contact draait nu eenmaal om relaties. Wat maakt relaties dan soms zo ingewikkeld? We zijn wie we zijn, mét onze rugzak vol bagage. Die bagage bestaat uit ons verleden met geleden verliezen, eenzaamheid, pijnlijke herinneringen maar gelukkig ook uit positieve zaken zoals harmonie, welbevinden en geluk. 

Als nu twee mensen samen komen in een relatie, verwachten we dat we ons leven verder zonder kleerscheuren en ruzies doorkomen. Niets is minder waar: communicatiestoornissen liggen op de loer en na verloop van tijd vragen we ons af wat er nu toch verkeerd is gegaan? En dan?
We begrijpen elkaar niet meer of we dachten de ander juist heel goed begrepen te hebben. Als de situatie lang genoeg duurt, treden er conflicten op en kunnen we uit elkaar groeien. 

Ik ben er van overtuigd dat mensen uitstekend in staat zijn om zelf hun problemen op te lossen. Alleen gaat dat niet meer als er problemen, onenigheid of conflicten zijn. Dan lukt het niet meer om elkaar te bereiken en daarmee is de eerste stap naar vervreemding gezet.

Relatiecommunicatie is de kern waar bij Helderheid in Relatie alles om draait.  
Hier vinden gesprekken voor meer bewustwording plaats. Bewustwording op het gebied van: Wie ben ik? Hoe communiceer ik? Wat voel ik daarbij? Klopt mijn gedrag met dat wat ik zeg? Hoe kom ik over op de ander? Snap ik wat de ander bedoelt? Wat wil ik de ander duidelijk maken? Begrijpt de ander mij? En wat zegt dat over mijzelf? Hoe voel ik me daarbij?

Met de ontstane helderheid krijgt u meer kijk op uzelf en daarmee op uw relatie en dat betekent voor u:
– minder conflicten
– afspraken worden als vanzelfsprekend nagekomen
– meer plezier in de omgang
– openheid
– eerlijkheid
– meer harmonie
– meer begrip voor anderen

Hierdoor blijft er meer vreugde over voor:
– uw leven
– uw gezin
– uw werk
– uw energie
– het bereiken van uw doelen

Dit is bedoeld voor iedereen die aanloopt tegen:
– (dreigende) echtscheiding
– ouderschap na echtscheiding
– conflicten
– mediation
– niet direct naar de rechter willen stappen maar wel iets willen doen
– slecht lopende relatie
– zieke werknemers
– onrustgevoelens
– relatiestress
– relatie angst
– onbegrip bij gezinsleden
– onenigheid met familieleden
– voor als de zaken eens helder gemaakt moeten worden
– waar loopt het vast, waar loop je nu eigenlijk tegenaan?
– waarom wil het niet vlotten tussen mij en mijn ex?

 
Door mijn methode van werken die is gebaseerd op de combinatie van aanvoelen met kennis komt u relatief snel en betrekkelijk eenvoudig tot de kern. U kunt de vinger leggen op precies daar waar het om gaat waardoor onze gesprekken samen uiterst effectief zijn.

Relatiegesprekken moeten vooral helder zijn en to the point!