Ouderschap na scheiding

U gaat scheiden of u bent gescheiden en logischerwijze maakt u zich zorgen over de kinderen: welke invloed zal dit op hen hebben en hoe moet dat verder? Hoe kan ik de schade zoveel mogelijk beperken?

Als ex-partner steekt u geen energie meer in het partnerschap. In het belang van uw kinderen zullen er echter momenten komen waarin u contact moet leggen met uw ex-partner. Dan is het plezierig als u normaal met elkaar kunt praten en van gedachten kunt wisselen over de kinderen, over afspraken en over dat wat van belang is met betrekking tot uw kinderen.

Bij Helderheid in Relatie bespreken we hoe u uw energie kunt steken in het ouderschap en wel op zo’n manier dat u zich hier beiden goed bij voelt. Want kinderen voelen prima aan hoe ouders met elkaar praten.

Net als in mediation spreken we ook hier eerst apart met elkaar. U krijgt de mogelijkheid om uw verhaal alleen te doen. Daarna nodig ik u beiden uit voor een gesprek. Samen verkennen we de door u beiden gewenste situatie en brengen die langzaam in kaart.
Dit kan een fantastische investering zijn die u doet voor uzelf, uw ex-partner en uw kinderen!